Doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană și să participați la o discuție despre viitorul său?
România respectă normele UE în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului și gestionarea sustenabilă a apei, afirmă cel mai recent raport al Agenției Europene pentru Mediu.
Potrivit celui mai recent raport privind situația și perspectivele mediului înconjurător în 2015, elaborat de Agenția Europeană pentru Mediu, România are în vedere îmbunătățirea calității aerului, precum și gestionarea sustenabilă a apei, în conformitate cu normele UE.
Raportul subliniază faptul că strategia națională în domeniul biodiversității prevede realizarea de studii de impact înainte de aprobarea oricăror planuri de dezvoltare în ariile naturale protejate. De asemenea, strategia stabilește și indicatorii necesari evaluării stării de sănătate a speciilor și habitatelor din aceste arii.
În domeniul gestionării deșeurilor, raportul face referire la adoptarea strategiei naționale și a planului de gestiune aferent, ambele documente fiind în linie cu cele mai noi norme ale Uniunii Europene.
Comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, a declarat: „Consider că raportul din 2015 privind starea mediului este «linia de start» a mandatului meu. Raportul arată în mod clar că politicile de mediu ale UE produc rezultate pozitive. Politicile de mediu generează și locuri de muncă. Creșterea spectaculoasă a economiei ecologice, chiar și în cei mai dificili ani ai recesiunii, este de bun augur pentru competitivitatea Europei."
Context
Raportul din 2015, intitulat „Mediul european — stare și perspective”, oferă o evaluare completă a stării, tendințelor și perspectivelor mediului înconjurător în Europa, prin plasarea acestuia în contextul mondial. Raportul a fost elaborat de Agenția Europeană de Mediu (AEM), în colaborare cu Rețeaua europeană de informare și observare a mediului (Eionet) și cu serviciile Comisiei Europene.
În raport sunt analizate următoarele domenii:
Persoane de contact pentru presă
Enrico BRIVIO (+32 2 295 61 72)
Iris PETSA (+32 2 299 33 21)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email
Pagini Utile