Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
24.06.2017 - Bucureștiul, finalist la premiile UE pentru energie durabilă
ED Targoviste

Programul de reabilitare termică desfășurat în sectorul 1 al capitalei României, București, a făcut parte dintre cele 12 proiecte finaliste în competiția pentru premiile UE pentru energie durabilă. El a fost înscris în categoria "Sector public" și a avut ca obiectiv reducerea la jumătate a consumului energetic și îmbunătățirea eficienței energetice, prin lucrări de izolare termică a unui număr de 839 blocuri rezidențiale și 140 de facilități publice, ce au inclus școli și spitale.  

Premiile UE pentru energie durabilă sunt acordate în timpul Săptămânii dedicate (ce are loc în iunie) și se înscriu în 4 categorii, și anume: (i) consumatori; (ii) sector public; (iii) insule energetice; și (iv) mediu de afaceri. Ele oferă recunoaștere inițiativelor inovatoare în domeniul eficienței energetice și a utilizării energiei din surse regenerabile, din întreaga UE. Premiile au ajuns la a 11-a ediție.

Totodată, dintre proiectele finaliste este ales și Premiul Publicului, în urma unui vot on-line. În 2017, au fost exprimate peste 22.000 de voturi, din care aproape jumătate au fost acordate proiectului căruia i s-a decernat acest premiu.

Juriul de specialitate a ales câștigătorii din cele 4 categorii, și anume:

     i.        Consumatori – proiectul "Set casnic pentru economisirea energiei/Home energy saving kit", Codema (Irlanda)

    ii.        Sector public – proiectul "Celsius", Goteborg Energi AB (Suedia)

   iii.        Mediu de afaceri – proiectul "Sinbio", Trebišovská energetická s.r.o (Slovacia)

   iv.        Insule energetice – proiectul "Tilos", Grecia, acesta câștigând și Premiul Publicului.

Pagini utile

Comunicat de presă

Pagina premiilor UE pentru energie durabilă

Pagina proiectului de reabilitare termică din sectorul 1, București


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european