Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
19.09.2016 - Festival pentru protecţia climei la București
ED Targoviste

Ambasada Republicii Federale Germania și Asociația Environ, cu susţinerea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, organizează sâmbătă, 17.09.2016, începând cu ora 10.00, înParcul Herăstrău – Intrarea Pescăruş, evenimentul „Redu amprenta de carbon”. El face parte din seria de manifestări organizate în perioada 9–18.09.2016 în întreaga Uniune Europeană pentru a sărbători European Climate Diplomacy Day (Ziua europeană a Diplomaţiei pentru Schimbările Climatice).

Noile obiective globale, adoptate în cadrul Conferinţei ONU pe teme climatice (COP21) de la Paris, se referă la limitarea creşterii temperaturii medii globale la mai puţin de 2 grade Celsius şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la zero până în anul 2050. În lumina acestor obiective, se vor desfăşura pe parcursul întregii zile activităţi şi competiţii destinate informării publice asupra acţiunilor concrete de reducere a amprentei personale de carbon. Acestea vor include concursuri de role, competiţii de biciclete, concursuri de desene pe asfalt, treasure hunt, board–game-uri, toate având ca temă centrală efectele schimbărilor climatice.

Concomitent, începând cu ora 11.00, se va desfăşura întâlnirea cu presa. Cu această ocazie va avea loc şi vernisajul expoziţiei “Mediul înconjurător - conflict şi cooperare”, organizată de Ambasada Republicii Federale Germania prin amabilitatea Ministerului german de Externe, expoziţie ce va fi deschisă publicului până la finalul zilei de 17.09.2016.
Întâlnirea cu presa se va desfăşura în prezenţa unui reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamna Angela Cristea, a președintelui Asociației Environ, domnul Andrei Orban, şi a adjunctului şefului misiunii Republicii Federale Germania, domnul Achim Tröster.

Toţi participanţii la eveniment vor avea ocazia să își exprime sugestiile de reducere a amprentei personale de carbon pe panourile aflate la punctul de start. Cele mai interesante sfaturi vor fi preluate pe site-ul oficial al campaniei www.sosclima.ro.
În încheierea evenimentului, începând cu ora 20.00Smiley va sprijini reducerea amprentei de carbon cu un concert special la care intrarea se va face pe bază de baterii uzate sau deşeuri electrice de mici dimensiuni.
Vă aşteptăm alături de noi!

Persoană de contact:
Roxana Morea, consilier de presă, Reprezentanța CE în România,
tel.: +40-21-2035432, e-mail: roxana.morea@ec.europa.eu


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european