Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Ocupare profesională
06.10.2009 - Reţete regionale ale succesului
ED Targoviste

        Recesiunea a fost resimţită acut de numeroase oraşe şi regiuni europene, care s-au confruntat cu o rată ridicată a şomajului şi cu scăderea dramatică a venitului de bază. Cum fac acestea faţă situaţiei? Răspunsul ar putea fi crucial pentru redresarea economică a Europei, deoarece ritmul de creştere economică înregistrat la nivel local joacă un rol foarte important la nivel macroeconomic.

        Întrebarea pare să preocupe multă lume la ediţia din acest an a Open days , conferinţa anuală a UE dedicată politicii regionale. Reuniunea care se va desfăşura la Bruxelles, unul dintre cele mai mari evenimente de acest tip, va pune în evidenţă eforturile de stimulare a creşterii economice depuse la nivel local şi va oferi regiunilor şi oraşelor posibilitatea de a reflecta împreună şi de a încheia parteneriate. De asemenea, evenimentul constituie pentru acestea o şansă de a arăta cum utilizează fondurile comunitare de dezvoltare regională, care se ridică la suma de 347 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013.

        Aproximativ 7 000 de factori de decizie, experţi şi reprezentanţi ai sectorului industrial din 33 de ţări şi-au anunţat participarea la seminariile, atelierele, conferinţele şi expoziţiile ce vor avea loc între 5 şi 8 octombrie. În Europa vor fi organizate şi alte conferinţe de mai mică anvergură. În total, numărul regiunilor şi oraşelor participante va fi de 213.

        Manifestările vor fi grupate pe patru teme principale: inovare, dezvoltare durabilă, cooperare teritorială şi politică regională. Anul acesta conferinţa va prilejui o serie de prelegeri şi dezbateri în cadrul unor grupuri de experţi renumiţi în domeniul politicii regionale.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Ocupare profesională