Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
08.04.2015 - Costul orar al forței de muncă în creștere în România
ED Targoviste

În 2014, costurile orare cu forța de muncă în economia românească au crescut cu 6%, cifră ce plasează România pe primul loc între statele membre UE din afara zonei euro. Ea este urmată de Lituania și Polonia, ambele cu o creștere de 3,5%, și de Ungaria cu 3,3%. În zona euro, primele locuri sunt ocupate de Estonia, Letonia și Slovacia, unde costurile cu forța de muncă au crescut cu 6,6%, 6% și respectiv 5,2%.

Costul orar mediu al forței de muncă în economia românească (exceptând sectorul agricol și cel al administrației publice) a fost de 4,6 euro pe parcursul anului 2014. Potrivit datelor publicate de Eurostat, această medie situează România pe penultimul loc în UE, ea fiind urmată doar de Bulgaria (3,8 euro). Primele locuri în clasament sunt ocupate de Danemarca, unde costurile orare se ridică la 40,3 euro, Belgia (39,1 euro) și Suedia (37,4 euro). Media europeană a acestor costuri este de 24,6 euro, în zona Euro ajungând la 29,2 euro.

Context
Acest clasament este întocmit în baza costurilor cu forța de muncă ce includ plățile și salariile angajaților din economia fiecărei țări europene, exceptând sectorul agricol și cel al administrației publice. De asemenea, nu sunt incluse în acest calcul nici costurile aferente pregătirii profesionale a angajaților sau alte costuri asimilate recrutării și dotării lor.
Costurile cu forța de muncă sunt compuse din remunerațiile directe, bonusuri, sumele plătite de către angajatori pentru achiziția de hrană, combustibil sau pentru asigurarea unei mașini de serviciu, plăți către fonduri de garantare, dar și costurile asimilate contribuțiilor sociale, taxelor de activitate sau alte modalități de plată ce nu includ remunerația directă.

Date de contact pentru presă:
Biroul de presă Eurostat                                   
Vincent BOURGEAIS
Tel: +352-4301-33 444
email:eurostat-pressoffice@ec.europa.eu 
http://ec.europa.eu/eurostat 
Twitter: @EU_Eurostat

Întrebări din partea mass-media:
Birou de relații cu presa Eurostat
Tel: +352-4301-33 408
email:eurostat-mediasupport@ec.europa.eu 

Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală