Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
24.06.2017 - Creștere spectaculoasă a costurilor asociate muncii în România
ED Targoviste

Costul unei ore de muncă pe ansamblul economiei a crescut, în România, cu 17,2% în primul trimestru al anului 2017, aceasta fiind de departe cea mai mare creștere înregistrată la nivel UE28, în intervalul analizat. România este urmată în top de Ungaria, unde costul unei ore de muncă a crescut cu 11,7%, și de Bulgaria, cu 10,1%, în timp ce media este de doar 1,7%, la nivelul UE, și de 1,5%, în zona euro, se arată într-un comunicat Eurostat publicat vineri, 16 iunie.

La polul opus se situează Finlanda, unde a fost înregistrată o scădere de 2,7% a costurilor asociate unei ore de muncă, urmată de Luxemburg și Olanda, ambele înregistrând o scădere de 0,1%.

Cele două componente principale ale costului forței de muncă o reprezintă salariile și retribuțiile și costurile nesalariale.

În zona euro, salariile pentru o oră lucrată au crescut cu 1,4%, iar componenta non-salarială cu 1,6%, în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu același trimestru al anului precedent. La nivel UE28, salariul orar a crescut cu 1,6%, iar componenta non-salarială cu 1,8% în același interval.

Costurile cu ora de muncă au înregistrat creșteri spectaculoase în România pe parcursul ultimilor doi ani. Astfel, în primul trimestru al anului 2016, acestea înregistrau un trend pozitiv de 10.4%, în timp ce la finalul anului procentul ajunsese la 12.3%.

Pagini utile:

Anunț de presă

Comunicat Eurostat: Creștere anuală de 1,5% a costurilor cu forța de muncă în zona euro

Pagina de internet Eurostat


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală