Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
25.10.2016 - Noi oportunități de finanțare pentru IMM-urile din România
ED Targoviste

Comisia Europeană salută semnarea de astăzi a acordului de finanțare dintre Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și Guvernul României, acesta fiind primul pas în implementarea inițiativei pentru IMM-uri. Programul are alocate 100 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), dar se estimează că, în combinație cu resurse adiționale de la Grupul BEI și programul Orizont 2020, acesta va mobiliza aproape 580 de milioane de euroconstând în noi credite pentru IMM-urile românești și firmele nou înființate.

În legătură cu acordul de finanțare între BEI și Guvernul României, vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate a afirmat: "IMM-urile românești sunt competitive și asigură marea majoritate a oportunităților de angajare din această țară. Ele au doar nevoie de un impuls suplimentar pentru a se extinde dincolo de piețele locale și a-și dezvolta capacitățile de cercetare și inovare. Inițiativa pentru IMM-uri le va ajuta să facă exact asta".

Totodată, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a adăugat: "Sunt mândră să văd România în grupul fruntaș al statelor membre ce implementează Inițiativa și folosesc fondurile structurale și de investiții europene într-un mod inovator. Acest lucru reprezintă un răspuns concret la provocările cu care se confruntă în acest moment întreprinderile mici și mijlocii din România". 

Mai multe informații sunt disponibile în comunicatul de presă al Fondului european de investiții.

Persoane de contact pentru presă:
Jakub ADAMOWICZ (+32 2 29 50595)
Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală