Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
02.08.2016 - 15 milioane de euro pentru IMM-urile din agricultură
ED Targoviste

Banca Europeană de Investiții (BEI) a oferit vineri, 29 iulie, un împrumut de 15 milioane de euro companieiAgricover Credit IFN pentru a finanța proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol. Este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa (#investEU), lansat de Comisia Juncker.

"Anunțul făcut de BEI, de a furniza finanțarea de tip capital de stat (seed finance) pentru IMM-urile românești din agricultură, oferă un binevenit impuls investițiilor, creării de locuri de muncă și creșterii economice în zonele rurale. Acest proiect ar trebui să funcționeze drept model de bază pentru cele similare, în așteptare, în întreaga Europă rurală", a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan.

Agricover Credit IFN este, în prezent, singura instituție financiară din România axată în mod exclusiv pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor. Împrumutul de la BEI va ajuta la găsirea de soluții pentru lipsa finanțărilor necesare IMM-urilor agricole din România și va contribui, astfel, la mai buna utilizare a potențialului agriculturii românești.

Persoane de contact pentru presă:
Annika BREIDTHARDT (+ 32 2 295 61 53)
Annikky LAMP (+32 2 295 61 51)

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală