Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
14.01.2022 - Lansare de noi cereri de propuneri în valoare de 258 milioane EUR pentru sprijinirea infrastructurilor de conectivitate digitală
ED Targoviste

Ieri, 12 ianuarie, Comisia a lansat primele cereri de propuneri în cadrul componentei digitale a Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE – Digital).

 

Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE – Digital). Cu un buget planificat de 258 milioane EUR, cererile de propuneri au scopul de a îmbunătăți infrastructurile de conectivitate digitală în întreaga Uniune, în special rețelele la nivel de gigabit și 5G, și de a contribui la transformarea digitală a Europei.

Comisia va cofinanța acțiuni menite să asigure conectivitatea la rețele 5G pentru principalele rute de transport și furnizori de servicii esențiale din comunitățile locale, precum și acțiuni de implementare sau modernizare a rețelelor magistrale pe baza tehnologiilor avansate.

Cererile de propuneri se vor concentra, de asemenea, asupra serviciilor agregate în cloud (cloud federation) de conectare a   infrastructurilor, asupra infrastructurilor magistrale pentru portaluri digitale mondiale (în cadrul strategiei Global Gateway), cum ar fi cablurile submarine, precum și asupra acțiunilor pregătitoare pentru crearea de platforme digitale operaționale pentru infrastructurile de transport și energetice din întreaga UE. Toate acestea se succed adoptării, în decembrie 2021, a primului program de lucru pentru MIE Digital, care aloca o finanțare de peste 1 miliard EUR pentru perioada 2021-2023.

Cererile de propuneri din cadrul MIE – Digital sunt deschise în principal entităților, inclusiv întreprinderilor comune, stabilite în statele membre și în țările sau teritoriile de peste mări. Candidații interesați pot afla mai multe despre procesul de depunere a candidaturii, de evaluare și de atribuire în ziua de informare online, 19 ianuarie.

A doua generație a componentei digitale a Mecanismului pentru interconectarea Europei (programul  MIE-2) (2021-2027) se bazează pe cea anterioară, care a sprijinit infrastructurile și serviciile digitale transfrontaliere, precum și accesul gratuit la internet pentru comunitățile locale prin intermediul inițiativei WiFi4EU din 2014-2020. 

Detalii

Data publicării

12 ianuarie 2022

Date de contact

Johannes Bahrke

Email

johannes.bahrke@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 58615

Marietta Grammenou

Email

marietta.grammenou@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 83583


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală