Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
28.07.2016 - 10,89 milioane de euro pentru fermierii români
ED Targoviste

Comisia Europeană a prezentat luni, 18 iulie, noi măsuri totalizând 500 de milioane de euro menite să sprijine fermierii pentru a face față dificultăților de pe piețe. Aproape 11 milioane sunt alocate crescătorilor de animale și producătorilor agroalimentari români.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: „Țelul nostru final este redresarea prețurilor plătite fermierilor, de care aceștia au mare nevoie, astfel încât să-și poată câștiga traiul prin munca lor și să le poată oferi în continuare cetățenilor alimente sigure și de bună calitate, contribuind, în același timp, la dezvoltarea zonelor rurale, la crearea de locuri de muncă în mediul rural și la furnizarea de bunuri publice."

Pachetul conține trei elemente principale:

  1. schemă la nivelul UE menită a stimula reducerea producției de lapte (cu o valoare totală de 150 de milioane de euro);
  2. ajutoare condiționate de adaptare (un plafon de 350 de milioane de euro ce poate fi suplimentat de statele membre cu fonduri naționale în același cuantum), ce urmează a fi definite și implementate la nivelul statelor membre pe baza unui meniu propus de Comisie;
  3. o serie de măsuri tehnice ce oferă flexibilitate, fluidizează fluxul de numerar și consolidează instrumentele de tip „dispozitiv de siguranță”.

Detaliile măsurilor vor fi definitivate în următoarele săptămâni, în consultare cu experți din statele membre. Implicațiile lor bugetare vor fi încorporate în rectificarea propunerii de buget pentru 2017, din toamnă.

Context:
Propunerea vine în completarea pachetului de 500 de milioane de euro, prezentat de Comisie în septembrie 2015, și a seriei de măsuri anunțate în martie 2016.
Comisia Europeană a mobilizat, în mai puțin de un an, un volum de peste 1 miliard de europentru sprijinirea fermierilor aflați în dificultate.

Persoane de contact pentru presă:
Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)
Axel FOUGNER (+32 2 295 72 76)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală